Innovació

Els productes de cinquena gamma són aliments d’última generació ja preparats per al consum immediat. NO són “plats precuinats” ni “preelaborats”, Aquest tipus de preparacions ja pertanyen al passat. Els aliments de V gamma, també anomenats de gamma alta, són el resultat de l’aplicació de les noves tecnologies en el món de la gastronomia que fan possible tenir al nostre abast plats elaborats regenerats molt difícils de distingir dels acabats de fer per un cuiner professional.

Consum a l’alça:

Els productes de cinquena gamma són utilitzats a gran quantitat de restaurants i hotels com una eina complementària per l’elaboració dels seus plats, ja que permeten obtenir uns resultats molt elaborats de forma més fàcil i econòmica. Definitivament es pot observar una clara tendència alcista en l’ús d’aquest tipus de productes al món de l’hostaleria.

L’èxit d’aquest tipus de plats radica en el procés de producció utilitzat. A Fricañ utilitzem matèries primeres de la més alta qualitat, una bona recepta i una elaboració en la que els conservants i colorants brillen per la seva absència.

Màxima qualitat garantida:

Per obtenir una bona seguretat alimentària, els productes de V gamma està sotmesos a temperatures altes i refredaments ràpids. Aquest tractament tèrmic garanteix l’eliminació dels possibles microorganismes patògens, a la vegada que respecta les característiques originals del plat tant nutricionals com sensorials (textura, sabor, aroma), fent que sigui molt difícil diferenciar-los dels “acabats de fer”. A continuació el plat s’envasa en racions individuals al buit. Per acabar s’etiqueta el producte amb tota la informació necessària per a la seva regeneració, i s’ultracongela per fer-ne la distribució. En tot moment es manté la cadena de fred per garantir les millors característiques del producte.